14 Haziran 2020 Pazar

Konya Şehit Ahmet Baş Spor Lisesi İçin Kadınların ve Çocukların Önemi

Blogumun bu yazısında öğrencilerimle kadına ve çocuğa yapılan şiddet olaylarına farkındalık oluşturmak için yaptığımız çalışmalara değineceğim. Burada sadece küçük bir kısmını yayınlıyorum. Dilerseniz en alttaki linkten öğrencilerimin mağdurların ağzından yazdıkları şiir ve kompozisyonlara , ayrıca diğer karikatür ve pankartlara ulaşabilirsiniz.



Bu karikatürde öğrencim çocuk gelinlere dikkat çekmek istemiş. Okula gitmesi gereken çocukların evliliğin ne olduğunu bile anlamadan evlendirilmesinden, kendi çocukluğunu yaşayamadan anne olmasından bahsetmek istemiş.


                                             



Burada öğrencim Türkiyede sözde kendini seven erkekler tarafından öldürülmüş 783 kadına dikkat çekmek istemiş.
"Hiçbir sevgi, hiçbir öfke bir canı almaya sebep olacak kadar büyük olmamalı." diye seslendirdi karikatürünü.


 

Bu pankartta yazılan yazıları anlamamak için Türkiyede yaşamıyor olmak gerekir sanırım. Bu pankartlarda hem kadına hem çocuğa şiddeti görüyorsunuz. Bu pankartlar seslenip haykırıyor. Adeta canlanıyor. Lütfen kimseyi benimle olmazsa kimseyle olmasın diyecek kadar hastalıklı sevmeyin. Gerçek sevgi incitmez sevdiğini. Sahip, köle ilişkisi değildir sevgiler. İnsanlar onlara zarar verme potansiyelini gördüklerinden uzaklaşıyorlar çoğu zaman sizden. Bazen de kıymetinizi bilemediklerinden. Gideni getiremeyince öldürmek değil çözüm. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder